Met rond 100 deelnemers waren wij afgelopen zondag weer op straat in Amsterdam! Deze keer om vooral de 60e verjaardag van Europe te vieren. Het was heerlijk om in de stralende zon op het museumplein te staan en deze keer waren zelfs een paar oudere Amsterdamse inwoners gekomen. Zij hadden in de krant over PulseofEurope gelezen en wilden graag mee doen. Wat een fantastische inzet!

Wij begonnen met een minuut stilte voor de slachtoffers in London afgelopen woensdag. Verder was het grootste onderdeel van het programma het ondertekenen van het verdrag van de Europese Vriendschap. Alle aanwezigen hebben op meerdere grote borden het contract ondertekend. Nu kan het naar Berlijn worden gestuurd! Verder werden kopietjes van het verdrag uitgedeeld en deze werden met grote interesse gelezen.

Zoals een weekje geleden werden weer notities met verbeteringsvoorstellen en wensen voor Europe geschreven en het nieuwe lid Edda Simon stelde haarzelf en haar mening over Europa voor. Zij eindigde haar toespraak met de woorden “I am proud to be European”. Een emotioneele afsluiting van ons bijeenkomst was het vormen van een menselijke keten en het zingen van “Imagine” van John Lennon.

 

Verdere informatie:                                                                                                                          Aantal deelnemende steden: 71                                                                                                     Volgende bijeenkomst: Zondag 2 April, Museumplein

Een nieuwe uitgebreide persbericht over PulseofEurope in Nederland is bij NRC online te lezen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/25/bloeit-liefde-voor-de-eu-op-7529566-a1551882

Voor meer foto’s en informaties kunt u ons website, facebook of twitter bekijken:
www.pulseofeurope.nl
https//www.facebook.com/groups/pulseofeuropeamsterdam
https://twitter.com/pulseofeurope

Beste groetjes, een hele fijne week en tot hopelijk volgende Zondag,

PulseofEurope-Team


English below

Dear everybody,

With around 100 participants we took to the street last Sunday in Amsterdam. This time especially to celebrate the 60th anniversary of Europe. It was a great pleasure to stand outside in the vivid sun at museumplein and this time even a bunch of erderly citizens of Amsterdam came to join us. They had read about PulseofEurope in the newspaper. Great effort of them to come and join!

We began with a minute of silence for the victims of the attacks in London. The main item of the programme was certainly to go through the original contract, the so called Treaty of the European Friendship and make everybody sign it in the end. Now it is ready to get send off to Berlin. Copies of the contract got handed out in three languages and encountered great interest.

Such as a week ago advices and wishes about the future of Europe got written down on cards in order to get send off to the Dutch goverment in some stage. Furthermore Edda Simon introduced herself as a new member of PulseofEurope, explained what Europe means to her and ended her speech with the words “I am proud to be European”. The emotional closure of our gathering was to form a human circle whilst singing “Imagine” from John Lennon.

Further informations:
Number of cities in Europe taking part: 71
Next meeting: sunday, 2e April, Museumplein

A new detailed article from the Dutch newspaper NRC over PulseofEurope you can find here:
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/25/bloeit-liefde-voor-de-eu-op-7529566-a1551882

Further fotos and information you can find on our webside, facebook or on twitter:
www.pulseofeurope.nl
https//www.facebook.com/groups/pulseofeuropeamsterdam 
https://twitter.com/pulseofeurope

Have a great week and hopefully till next Sunday,

Your PulseofEurope-Team

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.